Sterktemeting

Oogmeting (refractie)

Als u niet scherp kunt zien, kunnen we door middel van een oogmeting bepalen welke sterkte u nodig heeft om wel scherp te zien. Wij noemen dat een refractie. U bent bij ons in goede handen voor uw oogmeting. Uw oogmeting wordt gedaan door gediplomeerde optometristen en opticiens.
Niet alleen doen wij een zeer uitgebreide oogmeting bestaande uit verschillende stappen, maar we testen tijdens de meting uw nieuwe zicht in de praktijk met behulp van een loopproef. We zetten de optimale correctie in een pasbril en laten u daadwerkelijk zien hoe u gaat kijken met uw nieuwe bril. En juist die extra stap zorgt ervoor dat u bij ons het optimale voorschrift krijgt.

Verschillen in oogafwijkingen

Er zijn veel verschillen in oogafwijkingen. Als u niet goed in de verte kunt zien, bent u bijziend (myoop). Als u niet goed dichtbij kunt zien, bent u verziend (hypermetroop). Niet scherp zien vanwege een afwijkende oogvorm heet astigmatisme. Iedereen krijgt vroeger of later ermee te maken dat de kleine lettertjes steeds moeilijker leesbaar worden. Dat is ouderdomsverziendheid (presbyoop). Voor uitgebreide beschrijvingen van de verschillende soorten afwijkingen verwijzen we u graag naar www.oogartsen.nl voor meer informatie.
Belangrijk voor u is om te beseffen dat u op een zeker moment in uw leven behoefte heeft aan een goede oogmeting. Zoals gezegd bent u bij Lens daarvoor aan het juiste adres.

Volsta niet met een automatische meting

Er zijn in vrijwel iedere winkel apparaten aanwezig die uw correctie automatisch berekenen. Wij beschikken natuurlijk ook over de nieuwste apparatuur op dat gebied. Zo’n apparaat kan met een redelijke mate van zekerheid vaststellen welke sterkte u heeft. Dat heet een objectieve oogmeting.
Maar dit apparaat kan niet met u in gesprek gaan om samen te bepalen welke correctie voor u het beste is. En dat subjectieve gedeelte van een oogmeting is wel van doorslaggevend belang bij het bepalen van de juiste sterkte. Een andere beperking van een apparaat is dat het niet kijkt naar de samenwerking tussen uw ogen. Onze optometristen en opticiens doen dat natuurlijk wel.

Goed zien is niet altijd maximaal zien

Goed zien is niet altijd een kwestie van de hoogst haalbare gezichtsscherpte. Te scherp zien kan bijvoorbeeld leiden tot gevoelens van duizeligheid of misselijkheid. Als u bij Lens uw oogmeting laat doen, zetten we altijd de gemeten sterkte in een pasbril en gaan we vervolgens met behulp van een loopproef kijken of u deze sterkte ook als optimaal ervaart. Zo niet, dan passen we uiteraard de sterkte aan, zodat u tevreden bent over de behaalde resultaten.

Een goede oogmeting betekent nog niet een goede bril

Zelfs als u over een goede oogmeting beschikt, betekent dat nog niet dat u ook goed kijkt door uw nieuwe bril. Want als de glazen wel de juiste sterkte zijn, maar niet op de goede plek voor uw oog zitten, dan geeft dat alsnog problemen. Daarom kijken wij niet alleen naar de optimale sterkte, maar letten we ook goed op dat we zorgen dat de glazen op de juiste manier in uw bril gezet worden. Dat u uitermate tevreden bent over onze producten is voor ons heel belangrijk.