Hoortoestellen voor kinderen

Lens in Berkel en Rodenrijs & Rotterdam Blijdorp is gespecialiseerd in hoortoestellen en overige hoorzorg van baby's en jonge kinderen. In samenwerking met audiologische centra o.a. het Erasmus MC en de koninklijke Auris, zetten wij ons in voor de oren van onze jonge klanten.

Hoorproblemen bij kinderen

Net na de geboorte wordt het gehoor van een baby gecontroleerd door een deskundige. Gelukkig wordt het overgrote deel van de kinderen met een goed gehoor geboren. Een klein deel blijkt echter slecht of niet te kunnen horen. In het geval dat de hoortest negatief is, vinden er nog twee aanvullende onderzoeken plaats. Blijkt ook van deze testen de uitslag negatief dan wordt uw kind doorverwezen naar een audiologisch centrum waar diagnostisch onderzoek plaatsvindt.

Indien de testen negatief zijn is er sprake van gehoorverlies en wordt er gekeken of dit met een hoortoestel verbeterd kan worden. In verband met de spraak- en taalontwikkeling van een kind is het belangrijk om binnen 6 maanden na de geboorte met de behandeling van slechthorendheid te starten. Als het gehoorverlies verbeterd kan worden met een hoortoestel komen wij als audicien in beeld.


De rol van de audicien

Met de verwijzing voor een hoortoestel kunt u een afspraak maken voor een intakegesprek. Tijdens deze afspraak maakt de audicien een afdruk van het oor. Op basis van deze afdrukken worden bij het laboratorium oorstukjes gemaakt waaraan de hoortoestellen worden bevestigd. Dit vindt plaats bij de vervolgafspraak. Bij deze afspraak leggen wij ook uit hoe u de hoortoestellen bij uw kind moet in doen, hoe ze moeten worden bediend en onderhouden. De verdere instelling en aanpassing van de hoortoestellen wordt door het audiologisch centrum verzorgd.

Onze specialisten

Het maken van een afdruk bij kinderen en de verdere begeleiding is een specialisme waarvoor Lens Horen audiciens in dienst heeft. Zij hebben de ervaring én de meest actuele kennis op dit gebied. Zij onderhouden tevens het contact met de diverse audiologische centra.
Voor het aanpassen van hoortoestellen bij baby’s en jonge kinderen kunt u zowel in de vestiging in Berkel en Rodenrijs als Rotterdam Blijdorp terecht. Wij adviseren om bij het maken van een afspraak aan te geven dat het om een jong kind gaat. Onze specialisten staan graag voor u en uw kind klaar.

Combineren van mogelijkheden

Niet alleen kunt u terecht voor de zorg voor de oren van uw kind, wij kunnen met onze uitgebreide kinderbrillen collecties en myopie-remmende lenzen ook de zorg voor de ogen van uw kind voor onze rekening nemen.