Type lenzen

De beste lenzen!

Bestaan de beste lenzen? Uiteraard! Maar welke dat zijn, hangt helemaal af van uw wensen, de vorm van uw ogen, de samenstelling van uw traanlaag en nog vele andere factoren. Wilt u veel wisselen met een bril? Heeft u een hoge sterkte met cilinder? Heeft u een correctie voor in de verte nodig, maar ook steeds meer moeite met dichtbij? Wilt u overdag het liefst helemaal geen lenzen of een bril dragen? Al deze vragen hebben invloed op het antwoord welke lenzen het beste voor u zijn.

Raadpleeg een goede contactlensspecialist

Als u wilt weten welke lenzen het beste voor u zijn, kunt u het beste een echte contactlensspecialist raadplegen. Het probleem is echter dat een contactlensspecialist geen beschermde titel is en door iedereen gevoerd mag worden. Hoe weet u wat een echte en goede specialist is?

Welke soorten lenzen zitten er in het assortiment?

U kunt ten eerste letten op het aantal verschillende soorten lenzen dat wordt verkocht. Een echte specialist bied veel meer mogelijkheden dan alleen de standaard dag- en maandlenzen (met of zonder cilinder). Op zijn minst moet er ook maatwerk worden aangeboden, zowel zacht als vormstabiel (harde lenzen). Daarnaast bied een specialist meerdere soorten lenzen aan voor problemen zowel in de verte als dichtbij (multifocale lenzen).

Nachtlenzen behoren tot het standaard assortiment van een specialist. Wees daarbij svp wel kritisch. Nachtlenzen dienen zeer zorgvuldig aangemeten en gecontroleerd te worden.

Als u een cilinder heeft hoger dan -2,00 zijn er meerdere oplossingen met lenzen mogelijk. Deze vallen buiten de standaard oplossingen. Als u een specialist heeft die u ook met dat probleem kan helpen, kunt u er al redelijk van op aan dat u met een specialist te maken heeft. Het is echter (nog) geen waterdichte garantie.

Welke service wordt u geboden?

Een specialist geeft niet zo maar lenzen mee. Zeker als u voor de eerste keer begint, dient er een grondige aanmeting plaats te vinden, waarbij een specialist verschillende handelingen verricht. Meer informatie over een aanmeting kunt u vinden onder het kopje aanmeting. Een duidelijke uitleg hoe de lenzen in te zetten en uit te halen is ook erg belangrijk. Een specialist neemt daarnaast verantwoording voor uw lenzen en roept u minimaal één keer per jaar op voor controle.

Hoe veel lenzen ziet uw specialist?

Ervaring helpt bij specialisme. Hoe meer lenzen uw lenzenspecialist voorbij ziet komen, hoe groter de kans is dat u een echte specialist hebt. Er is een verschil tussen een brillenzaak waar ook af en toe lenzen worden verkocht en een lenzenspecialist die de hele dag niets anders doet dan lenzen controleren.

LENS-specialisten

Uiteraard voldoen de specialisten van Lens aan alle bovenstaande punten. U kunt er bij ons dan ook van op aan dat u een LENS-specialist heeft.

Bestellen via internet is mogelijk

U kunt bij ons lenzen bestellen via de website. Met de volumekorting is dat erg voordelig, zeker als u met de Lenspas daar nog tien procent korting over krijgt. Lenzen dienen aangemeten te worden door een goede lensspecialist en minimaal één keer per jaar gecontroleerd te worden om verantwoord dragen mogelijk te maken. Lenzen komen in vele soorten en maten. Op de volgende pagina’s kunt u meer lezen over veel verkochte lenzen, zoals daglenzen en maandlenzen, maar ook over de maatwerklenzen en de speciale lenzen, die natuurlijk tot het assortiment van een topspecialist behoren.

Uw lenzen er niet tussen?

Kunt u uw lenzen niet vinden? Neem dan contact met ons op via webwinkel@lens.nl

Wat doe ik met mijn gebruikte lenzen?

U kunt uw oude en gebruikte lenzen bij het plastic afval gooien, zodat het verwerkt kan worden tot iets anders. U kunt uw oude lenzen eventueel ook bij het algemene afval gooien. U lenzen kunnen niet bij het groenafval. Spoel uw oude lenzen ook s.v.p. niet door via de wasbak of het toilet. Dat is schadelijk voor het milieu