Enkelvoudige bril

Het is mogelijk dat u langzaam merkt dat u de ondertiteling op de TV niet meer kunt lenzen. Dat u bij het autorijden de verkeerde afslag neemt, doordat u de verkeersborden niet goed kunt lezen. Misschien is het dan wel tijd om een enkelvoudige bril te laten aanmeten.

Enkelvoud betekent simpelweg dat er van iets maar één is. Bij brillenglazen betekent dit dat er in het glas maar een sterkte zit. Enkelvoudige glazen zijn dus voor alleen dichtbij of veraf.


Enkelvoudige glazen

Een enkelvoudige bril voor dichtbij heeft een plus-sterkte in de glazen waarmee u dus dichtbij scherp mee kunt zien. Een enkelvoudige bril voor veraf heeft meestal een min-sterkte waarmee u veraf scherp kunt zien.


Eigen voorraad glazen

U kunt bij ons kiezen voor eigen voorraad glazen. Dat biedt u verschillende voordelen. De glazen zijn sneller leverbaar en goedkoper. De kwaliteit van onze eigen voorraad glazen is uitstekend. Wij garanderen ons eigen glas ook 2 jaar, net zoals de A-merken. U kunt binnen onze eigen voorraad kiezen voor zowel minerale als kunststof glazen in meerdere indexen (diktes). U heeft dus veel keuze. Het sterktebereik van onze eigen voorraad is van + 5.00 tot -8.00 en cilinder -2.00. Onze eigen glazen zijn voorzien van een goede ontspiegeling. Onze kunststof glazen zijn daarnaast nog voorzien van een krasvaste en vuilwerende laag. Dat zit standaard op de glazen, dus u betaald geen toeslag. Er is ook nog een keuze uit een blauwlicht filter in onze eigen voorraad waardoor u prettiger kunt werken achter uw beeldscherm of telefoon. U kunt glazen aanschaffen voor slechts € 75,00 per paar!


Glasopties

Behalve onze eigen glazen werken we ook samen met HOYA. Als u een lastigere sterkte heeft of de glazen nog dunner wilt krijgen, dan kunnen wij dit voor u regelen. Behalve de standaard opties zoals een krasvaste en vuilwerende laag zijn er ook nog opties zoals een nachtfilter of een extra UV-werende laag.


Nulux Trueform

Dit brillenglas is een asferisch design wat betekent dat dit geoptimaliseerd is voor een betere gezichtsscherpte. Doordat het glas dunner en lichter kan gemaakt worden vergeleken met andere varianten is het ideaal bij hogere brilsterktes. Het effect dat uw ogen groter of kleiner worden door uw sterktes wordt ook verminderd door dit glas.
Hoya’s TrueForm Technology maakt het mogelijk om alle verschillende sterktecombinaties gedetailleerd te verdelen over het gehele oppervlak van het brillenglas, dus ook in de schuine kijkrichtingen.


Sync III

We kijken steeds meer naar beeldschermen, maar onze ogen zijn hier eigenlijk niet voor gemaakt. De vele beelschermen veroorzaken een aandoening genaamd digitale oogstress. Symptomen zoals geirriteerde ogen, wazig zien en hoofdpijn kunnen al na 2 uur beeldschermgebruik optreden.

Sync III glazen zijn optimale glazen vooraf kijken en hebben een 'boost zone' in het onderste gedeelte van het glas. In de 'boost zone' is de sterkte van het glas iets hoger om uw ogen te ondersteunen en te ontspannen bij het kijken op uw beeldschermen. Deze techniek zorgd voor verminderde oogstress.


Nulux Identity V+

De Nulux iDentity V+ brillenglazen worden op maat gemaakt door het integreren van extra individuele kenmerken. Denk daarbij aan de afstand van het midden van het montuur tot de pupil, de afstand tussen de het brillenglas en het hoornvlies, de hellingshoek van het brillenglas, de doorbuiging van het montuur en de afstand tussen de onderrand van het brillenglas en de pupil.

Door alle individuele kenmerken aan te passen worden de brillenglazen gemaakt naar uw ogen en bril. De samenwerking tussen uw ogen is hierdoor optimaal wat resulteerd in de meest comfortabele kijkoplossing.


Uiteraard is het nog steeds een lastige keuze om zelf te beslissen welk montuur en welke glazen het beste bij u passen. Onze opticiens staan voor u klaar om uw ogen op te meten en u te adviseren in de keuze van uw bril en glazen. Kom langs in een van onze winkels voor meer informatie.