Kind & lenzen

Lenzen kunnen voor kinderen een uitkomst zijn. Met name tijdens sporten en zwemmen hebben lenzen voordelen ten opzichte van een bril. Omdat uw kind tot zijn achttiende gratis gebruik kan maken van de voordelen van uw Lenspas, is het voordelig om de lenzen bij ons aan te laten meten. Onze contactlensspecialisten en optometristen zijn bekwaam in het aanmeten van lenzen bij kinderen.


Welke leeftijd?

Ouders vragen ons vaak vanaf welke leeftijd kinderen aan lenzen kunnen beginnen. Het is voor ons belangrijk dat uw kind zelfstandig lenzen in kan zetten, uit kan halen en verantwoordelijkheid kan dragen voor de verzorging. 


Welke lenzen?

Het is belangrijk om de juiste lenzen te kiezen. Wilt uw kind de lenzen afwisselen met een bril of juist de bril helemaal niet meer dragen? Welke sporten worden beoefend en hoe intensief? Allemaal belangrijke vragen die te maken hebben met welke lenzen het beste zijn. Daarnaast spelen de ontwikkeling van de sterkte, de vorm van het hoornvlies en de samenstelling van de traanlaag een grote rol in de lenskeuze. Maar daar bent u bij de LENSspecialist aan het juiste adres.


Achteruitgang van het oog kan verminderen door het dragen van de juiste lenzen

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het mogelijk is om met speciale contactlenzen de achteruitgang van bijziendheid bij kinderen af te remmen. We kunnen al aanwezige sterkte niet meer terugdringen, maar er wel voor zorgen dat de eindsterkte lager is dan dat die zou zijn zonder behandeling. Hoe lager de min-sterkte, hoe minder kans op oogproblemen op latere leeftijd. Ik onderstaand filmpje is te zien hoe dit werkt.


Nachtlenzen

Nachtlenzen bij kinderen hebben meerdere voordelen. Behalve de remming van de sterkte zoals hierboven beschreven, kan uw kind overdags scherp zien zonder bril of lenzen. Ideaal met sporten, zwemmen en buiten spelen. Let op: Bij alle soorten lenzen is het belangrijk om zorgvuldig de hygiëne regels toe te passen en de juiste vloeistoffen te gebruiken. Bij nachtlenzen is dit extra belangrijk.

Achteruitgang van ogen ook te remmen met zachte lenzen

De achteruitgang van de bijziendheid is ook te remmen met speciale zachte lenzen. Wilt u meer weten over myopie controle, klik dan hier.


Afspraak

U kunt altijd een vrijblijvende afspraak maken om te kijken of lenzen voor uw kind een uitkomst zijn. Als uw kind lenzen bij ons gaat dragen, zullen wij extra veel aandacht besteden aan de instructie, zodat we zeker weten dat uw kind vol zelfvertrouwen met de lenzen om zal gaan.