Multifocale bril

Vanaf ongeveer 42 jaar krijgen veel mensen moeite met het lezen. Wanneer u al een sterkte voor in de verte heeft is het vervelend om iedere keer uw bril op en af te zetten. Hierbij is een multifocale de perfecte oplossing.

Multifocaal betekent dat er twee verschillende sterktes zitten in de glazen van uw bril. Het bovenste gedeelte van het glas bestaat uit een gedeelte voor het kijken voor veraf en het onderste gedeelte bestaat uit een leesgedeelte. U hoeft dus geen aparte leesbril aan te schaffen, want er zijn glazen waarmee u zowel dichtbij als veraf kunt zien.

Vertekening

Er is sprake van verschillende sterktes in één glas. Een sterkte om in de verte goed te zien en een sterkte om te kunnen lezen. Daarom is er altijd een vorm van beeldvertekening in de zijkant van het glas. De overgang van het verte- naar het dichtbijgebied wordt óf aan de voorkant, óf aan de achterkant van het glas geslepen. In beide situaties is het resultaat vervorming in het glas, waardoor het kijkoppervlak verkleind wordt. Er zijn verschillende soorten glazen, waarbij de mate van vertekening verschilt.

Juiste glazen kiezen

Het is belangrijk om het juiste glas te kiezen voor uw multifocale bril. Er zijn verschillende opties waarbij het glas helemaal gepersonaliseerd kan worden. Dit houdt in dat uw glazen op het gebruik van de bril wordt afgestemd zodat u op alle afstanden fijn kunt blijven kijken. Alle multifocale glazen die wij bij Lens aanbieden zijn inclusief een kraswerende laag en ontspiegeling. Hierna kunt u nog voor extra opties kiezen om uw glazen compleet te maken.
Belangrijke opties zijn:
  • Dunnere glazen
  • Een comfortabele overgang van de sterkteverloop
  • Blauwlicht filter voor veel beeldschermwerk
  • Extra kraswerende filter
  • Een antistatische laag waardoor u uw bril minder vaak hoeft te poetsen

Multifocaal maatwerk: Hoyalux iD MyStyle V+

Met Hoyalux iD MyStyle V+ biedt HOYA de absolute top in multifocale brillenglazen. Door de hoge mate van individualisering en dankzij de gepatenteerde Binoculair Harmonization Technology ervaart u helder, haarscherp zicht op alle afstanden, een zeer breed vertekeningvrij gezichtsveld en de soepelste overgang tussen dichtbij en veraf zien.

Samen met u brengen wij uw kijkwensen in kaart met behulp van speciale apparatuur en software. De gegevens van de oogmeting, het door u uitgezochte montuur, uw ervaringen met eerdere brillenglazen en uw huidige levensstijl wegen allemaal mee om tot een uniek multifocaal glas te komen. Het gebruik van het visuReal centreersysteem stelt ons in staat de glazen met de hoogste meetprecisie in uw montuur te monteren, en is dan ook doorslaggevend voor het uiteindelijke kijkcomfort.

Wat u ook doet, u hebt altijd natuurlijk en stabiel zicht op de momenten die er voor u toe doen. Bijzonder is ook het gemak en de snelheid waarmee u went aan uw nieuwe bril: Hoyalux iD MyStyle V+ past zich aan u aan, en niet andersom!


Uiteraard is het nog steeds een lastige keuze om zelf te beslissen welk montuur en welke glazen het beste bij u passen. Onze opticiens staan voor u klaar om uw ogen op te meten en u te adviseren in de keuze van uw bril en glazen. Kom langs in een van onze winkels voor meer informatie.