Soorten hoortoestellen

Elk mens is uniek, dat geldt ook voor uw gehoor. Wat altijd hetzelfde is, is het advies dat u bij ons krijgt als u op zoek bent naar een hoor oplossing die bij u past. Het aanbod hoortoestellen is immers groot, net als de verschillen in grootte, functie, vorm, kleur en prijs. Dankzij innovatieve technieken wordt het prestatievermogen van de hedendaagse hoorapparaten steeds hoger. In tegenstelling tot het formaat van de hoor oplossingen; die wordt steeds kleiner. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en voorkeur kan Lens Horen diverse oplossingen aanbieden.

Zo bestaan er hoor oplossingen voor achter het oor (AHO) en in het oor (IHO). Tijdens een afspraak/intake bespreken wij graag samen met u de verschillende mogelijkheden.

Achter het oor’-toestellen 

Een 'achter het oor'-toestel, ook wel AHO genoemd, is het toestel dat door verreweg de meeste hoortoesteldragers wordt gebruikt. Het geluid wordt via een flexibel slangetje en een oorstukje of klein dopje naar uw gehoorgang gebracht.

In het oor’-toestellen 

Een 'in het oor'-toestel, ook wel een IHO genoemd, draagt u in het oor en is hierdoor vrij onopvallend.

Alle onderdelen worden in een op maat gemaakte behuizing geplaatst waardoor het geluid direct in de gehoorgang terecht komt. Of dit hoortoestel bij u mogelijk is hangt af van de grootte van het oor en het type gehoorverlies.