Aanmeting

Waarom?

Ieder oog is anders. Er zijn veel verschillende soorten lenzen. Als u de juiste lenzen heeft, kunt u deze comfortabel dragen en kunt u er goed mee zien. Om te zorgen dat u de juiste lenzen krijgt, moeten de lenzen aangemeten worden.

Waarom bij Lens

Het echte onderscheid tussen een aanmeting bij Lens en een aanmeting elders komt vooral doordat onze specialisten zo goed getraind en ervaren zijn. Daarnaast leveren wij alle lenzen van alle leveranciers. Ons assortiment is absoluut compleet. Wij kunnen voor ieder oog de juiste lens vinden. Wij doen dat met een succespercentage van 94 %, terwijl het landelijk gemiddelde 60 % is.

De aanmeting

Tijdens een aanmeting maakt onze contactlensspecialist een beoordeling van de gezondheid van uw ogen. Daarnaast kijkt onze specialist naar de vorm van uw ogen en de samenstelling van uw traanlaag. Op basis van deze beoordeling kiest onze specialist paslenzen uit. Deze paslenzen dienen ongeveer een half uur gedragen te worden. De laatste stap is dat onze specialist in overleg met u beslist welke lenzen besteld kunnen worden. Een aanmeting bestaat onder andere uit:

  • Een informatief gesprek over mogelijkheden, prijzen en garanties;
  • Verschillende voormetingen, waaronder topografie (de vorm van uw oog);
  • Beoordeling van de gezondheid van uw ogen;
  • Beoordeling van de traanlaag;
  • Beoordeling van de paslens (na minimaal 20 minuten dragen);
  • Sterkte meting;
  • Bespreken van bevindingen;
  • Bestelling van de lenzen;

Als u voor de eerste keer aan lenzen begint, bieden wij een zeer uitgebreide en complete instructie aan. Daar leren we u om de lenzen in te zetten, uit te halen en op de juiste manier te verzorgen.

Inclusief lenzen

Als wij daglenzen of maandlenzen aanmeten, is de aanmeting inclusief lenzen en in het geval van maandlenzen ook vloeistof. U krijgt 1 paar maandlenzen of 5 paar daglenzen. Bij iedere aanmeting krijgt u natuurlijk prima garanties.

Kosten

De kosten van een aanmeting variëren met het type lenzen dat wordt aangemeten. We meten sferisch daglenzen aan voor een bedrag van vijftig euro. Met een Lenspas of Brilpas krijgt u korting op aanmeetkosten.

Afspraak

Als u een afspraak voor een aanmeting wilt maken kunt u contact opnemen met een van onze filialen.