Geschiedenis

Contactlensspecialisten en meer

Lens is opgericht in 1973. We bestaan dus ruim veertig jaar. De contactlens was veertig jaar geleden nog “eng” en “gevaarlijk”. Sommige mensen geloofden zelfs dat je er blind van kon worden. Daar lag voor ons de uitdaging en onze rol als specialist. Wij wisten de angst voor contactlenzen weg te nemen door met deskundigheid lenzen aan te meten. Wij geloven dat goed en scherp zicht voor iedereen binnen handbereik is.


Voorop

Sinds 1973 lopen wij voorop in nieuwe ontwikkelingen. Wij spelen snel in op veranderingen. De nieuwste materialen zijn bij ons altijd verkrijgbaar. Meestal hebben wij zelfs meegewerkt in de testfase.

Status van de contactlens

Wij hebben de status van de contactlens drastisch zien veranderen. Van de “gevaarlijke” lens tot de “wegwerp” zachte lens die je bij de drogist tussen de shampoo en de pleisters uit het schap kunt halen. Maar een deskundige specialist heeft altijd een toegevoegde waarde gehad.

Specialist nodig

Sterker nog, nu is de specialist harder nodig dan ooit. Lenzen zijn vrij verkrijgbaar en kunnen op veel plaatsen makkelijk worden aangeschaft zonder goede aanmeting. Door de vrije verkrijgbaarheid schiet de lenscontrole er ook nog wel eens bij in. En dat zorgt voor een verhoogd risico op problemen. Regelmatig komen wij gevallen tegen waarbij snel moet worden ingegrepen om permanente schade aan het oog te voorkomen.

Nummer 1

Wij blijven de specialist. Wij blijven de juiste zorg leveren. Dat hebben we altijd gedaan en zullen we altijd doen. Door intensieve scholing van onze contactlensspecialisten lukt het ons om onze voorsprong uit 1973 nog steeds vast te houden. Wij vinden dat we ons met recht de nummer 1 in contactlenzen mogen blijven noemen.

Brilafdeling

Ongeveer vijftien jaar geleden zijn we begonnen met het ontwikkelen van een brilafdeling naast de lenzen. Met veel succes. Hoewel wij nog steeds, en terecht, bekend staan als een echte lenzenspecialist, zijn onze monturen en zonnebrillencollecties van uitstekende kwaliteit. Door de supervoordelige prijsstructuur kunnen wij de beste monturen aanbieden tegen de scherpste prijzen.

Goede adres

Bij ons krijgt u het beste van het beste. Of het nu om lenzen, vloeistof, brillen of zonnebrillen gaat, bij ons bent u aan het goede adres.

Aan de linker kant ziet u het eerste pand van Lens Utrecht. 

Aan de rechter kant ziet u het eerste pand van Lens Arnhem in een artikel uit 1990