Lenscontroles

Waarom?

Het dragen van lenzen heeft invloed op uw ogen. Het is belangrijk om de pasvorm van uw lenzen te controleren en te kijken of het type lenzen en soort vloeistof nog optimaal is afgestemd op uw ogen. Controles zorgen ervoor dat uw lenzen comfortabel aanvoelen en het risico op ontstekingen minimaal is. Daarom zijn lenscontroles nodig.
Oogartsen constateren helaas een toename van problemen met contactlenzen die te wijten zijn aan te weinig vakkundige controles door een echte specialist. Klik hier voor meer informatie.

Wanneer?

Wij adviseren om minimaal één keer per jaar uw lenzen te laten controleren. Dat is noodzakelijk om het veilig en verantwoord dragen van lenzen mogelijk te maken. Echter zelfs als u uw ogen jaarlijks laat controleren, is het van belang dat u op lenscontrole komt als u pijnlijke of branderige ogen heeft. Andere indicaties voor controle zijn lenzen die niet meer comfortabel aanvoelen of als uw zicht niet optimaal is.

Lenscontrole bij Lens

De lenscontrole bij Lens is zorgvuldig en compleet. Als u een probleem heeft, lossen wij dat op! Onze specialisten zijn ervaren en worden voortdurend zowel intern als extern bijgeschoold. Onze specialisten controleren dagelijks veel lenzen en zien veel ogen in tegenstelling tot veel opticiens die af en toe een lens controleren. De specialisten van Lens beschikken over een zeer gedegen praktijkervaring. Zij behoren tot de absolute top van Nederland.

Lenscontrole

Tijdens een lenscontrole kijken onze specialisten met behulp van de nieuwste apparatuur naar de:
  • passing van uw lenzen;
  • sterkte van uw lenzen;
  • samenstelling van uw traanlaag;
  • gezondheid van uw voorste oogsegment (o.a. hoornvlies, bindvlies, ooglens);
  • binnenkant van uw ooglid.
Op de lenscontrole vragen zij natuurlijk naar uw bevindingen. Onze specialisten informeren u over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van lenzen en vloeistoffen. Als zij denken dat er een verbetering mogelijk is, zullen wij in overleg met u beslissen wat de beste vervolgactie is.

Filmpje

We hebben een filmpje laten maken om duidelijk te maken wat er tijdens een lenscontrole allemaal gedaan wordt:

Kosten

Een controle bij Lens kost € 30. Lenscontroles zijn met de Lenspas of voor klanten in ons maandbetaalsysteem Concept geheel kosteloos.

Afspraak

Als u een afspraak wilt maken kunt u via onze site een afspraak maken of contact opnemen met een van onze filialen.